Hi-Fi svět

Web převážně vážně nejen o zesilovačích a počítačích.

L

Nejnovější

Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 

 

Úvod

Jak bylo uvedeno v předchozích textech, stalo se zvykem, že se na Hi-Fi světě objevují čas od času hodnocení úspěšnosti a návštěvnosti ČR-SR Hi-Fi fór. Pro objektivitu byl vybrán, snad jediný seriozní nástroj a tím je Alexa a ať se to někomu líbí či nikoliv, jde o web, který umí velmi přesně vypočítávat postavení jednotlivých webů na celé zeměkouli, hodnocení je na základě jednotlivých přístupů a doby setrvání na měřeném webu.

 

Po několika předchozích článcích nastavující zrcadlo několika málo fórum zaměřených na Hi-Fi Hi-Fi fóra a jejich postavení v ČR-SR, Hi-Fi fóra a jejich postavení v ČR-SR podruhé, Hi-Fi svět nejúspěšnější Hi-Fi web v prostoru ČR a SR, Hi-Fi fóra a jejich postavení v ČR-SR, léto 2012 a Hi-Fi fóra v ČR-SR a jejich hodnocení se konkurenční boj otupil a Hi-Fi svět - ISSN 1803-733X se stal pro konkurenční weby spíše Tabu o kterém je lépe nemluvit.

 

Elweb

Elweb se pomalu ale jistě propadá, jeho světová pozice je daleko pod půl miliónem a v ČR pod hranicí 8tis, Martin sice přidal na své stránky podvodný generátor, který mu jeho pozici na Top listu bombasticky vynáší do výšin, vykazuje často přítomnost i 10tis návštěvníků, což Martin vysvětluje vynikajícími Ranky a bombastickou reklamou na 72 webech, ale ALEXA nezávislé hodnocení, oproštěné o započítávání podvodných generátorů mluví jasnou řečí. Musíme zde však Elweb i pochválit, neboť zrušil možnost anonymního přispívání do fóra, což sice ubralo na návštěvnosti, ale přidalo na serióznosti již tak skomírajícího fóra.

 

 

 

  

Jinými slovy Martin zde píše, že návštěvnost Elwebu není návštěvnost Elwebu, ale součtem návštěvnosti, ne reklamních ploch jak tvrdí, ale součtem návštěvnosti 72 samotných webů kam se mu podařilo propašovat, ne však falešný generátor jak jsem jej označil, ale důmyslný PR systém jak  tvrdí on sám.

 

 

 Slovanet

Slovanet silně omezil bavení se o Hi-Fi světě, čímž výrazně omezil i své Hi-Fi aktivity a stále více se fórum, které činí jen zlomek návštěvnosti Slovanetu, stává jen prodejním bazarem, což je poněkud ke škodě Hi-Fi rozpadající se komunity, světová pozice i pozice na Slovensku je patrná.

 

 

Audioweb

Někteří aktéři Audiowebu prosadili opakovanou blokádu Hi-Fi světa, což jim v konečném důsledku vyneslo obrovský propad až pod 800tis ve světovém měřítku a pod 10tis v pozici v ČS prostoru a Audioweb jako takový se stává stále více bezvýznamným webem

 

 

Hi-Fi svět

Ani Hi-Fi svět neměl počátek roku 2013 moc růžový, turbulence v návštěvnosti webů se projevily i na jeho návštěvnosti, včetně zakázaných témat na konkurenčních webech, ve světovém měřítku se propadl pod hranici 200tis a postavení v ČR pod hranici 1,2tis. I přes tento propad si Hi-Fi svět nejenom udržel, ale i upevnil své dominantní postavení mezi weby zaměřenými na elektroniku a Hi-Fi v ČR-SR prostoru.

 

 

 

Závěr

Závěr není jednoznačný, dalo by se jásat nad dominantním postavením Hi-Fi světa, ale na druhé straně truchlit nad stále upadající úrovní a zájmem o elektrotechniku a Hi-Fi jako takové.

 

Diskuse

 

 

 

 

 

 

 

 

L

Nejnovější

Copyright © 2024 Hi-FI svět. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.

B

Hi-Fi svět - ISSN 1803-733X

Stránky vydává Bohumil Federmann, Kunovice 7, 75644 Loučka, Česká republika, federmann@seznam.cz